0

Б оксьорът Радослав Росенов се доближи с още една стъпка от спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж. 19-годишният талант, който е петкратен европейски шампион за юноши и младежи и двукратен носител на Купа "Странджа", постигна втора впечатляваща победа на Европейските игри в Краков. 

В категория до 63.5 килограма българският национал не даде шанс на британеца Рийз Линч. Росенов изигра много силна среща, в която отново демонстрира прекрасно движение по ринга и много чувство към контриращите действия. Той не трепна и пред нечистите действия на противника си, който бе санкциониран за мръсната игра. Напълно логично съдиите присъдиха и победа на национала ни с 5:0 гласа.

Така Росенов се класира за четвъртфиналите в Краков. От сигурен медал и квота за Париж го дели Лаша Гурули (Грузия), който е трети от Световното първенство в Ташкент и европейски вицешампион от Ереван, но при 67-килограмовите. Мачът е на 28 юни (сряда).

В понеделник ни очаква още един двубой с участие на български национал. На ринг Б около 15:30 часа ще видим Даниел Асенов. Шесткратният европейски шампион за мъже и подрастващи ще се изправи в дебютния си двубой срещу Якуб Сломински от домакините. Срещата е в категория до 51 килограма.