0

Ф ренската тенисистка Ализе Корне, която се класира за втория кръг в Уимбълдън, направи сензационно разкритие на пресконференцията си след победата над Юлия Путинцева (Казахстан) с 6-3, 7-6.

Според нея на предишния турнир от Големия шлем в Париж е върлувала коронавирусна епидемия, която е била покрита с „мълчаливо споразумение“ да не се разпространява информация за случаите на COVID-19.

Повод тя да подхване тази тема бяха положителните проби и отпадането на Марин Чилич и Матео Беретини от турнира в Лондон, с което вече бе объркана таблицата на турнира.

По думите на французойката цяла епидемия от COVID-19 е била прикрита умишлено преди месец на Ролан Гарос.

„Може пък всички да сме имали грип, с 3 симптома и дразнене в гърлото, но играем, всичко е наред. На Ролан Гарос сигурно е имало няколко случая и трябва да е било мълчаливо споразумение между нас – няма да се тестваме, за да си навличаме неприятности“, продължава тя. 

„Видях момичета с маски, защото не искаха да го предадат... Но няма да казвам повече“, заключи тя.

По-късно Корне започна да замазва темата, като увери, че е изразила свои лични съмнения, без да разполага с доказателства.

„Искам все пак да изясня нещо: казах, че съм подозирала няколко случая на Covid по време на Ролан Гарос, без да имам никакви доказателства“, написа тя в Twitter. “Преди всичко трябваше да се подчертае, че вирусът вече е част от живота ни и че трябва да се справим с него. Точка.“

Тестовете за Covid-19 не бяха задължителни на Ролан Гарос. Чехкинята Барбора Крейчикова, втора в света, беше избрала да се подложи на скрининг тест, след като почувства симптоми, положителната проба бе причина за напускането й.