0

Т реньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов е освободен от поста си. Вместо него, начело на тима ще бъде Пламен Аспарухов, който ще работи заедно с Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов.

Решението е взето съвместно от президента на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид и почетния президент Неделчо Колев. Двамата бяха в конфликт повече от година и половина, след като Колев блокираше вписването на Маджид като президент на БФВТ. След среща с министъра на младежта и спорта Весела Лечева обаче те обявиха примирие и че ще работят заедно за спорта.

Иванов бе освободен от поста в средата на януари, тогава само от Колев, който управляваше федерацията, въпреки че загуби изборите на Общо събрание. Впоследствие Иванов бе върнат с решение на Управителния съвет. Сега обаче той отново е освободен, въпреки че това трябва да се случи на заседание на УС.

Междувременно, Иванов присъства на създаването на Нова българска федерация по вдигане на тежести, за чието основаване гласуваха 17 клуба. За президент на новата централа бе избран д-р Кирил Панайотов.