0

Н елеп битов инцидент извади от националния отбор по-малкия син на Владо Николов – Симеон, който е основен разпределител на две младежки формации – до 19 и до 21 г. Той е контузил ръката си в понеделник и не можа да отпътува с тима до 21 г. за световното първенство в Бахрейн, където ще играе и по-големият му брат Александър. 

16-годишният талант е засегнал сухожилие на ръката си и се налага да бъде опериран. Първоначалните прогнози са, че ще отсъства близо месец и половина, което означава, че ще пропусне и Европейското първенство до 19 години, съобщават от БФ Волейбол.

На мястото на Николов по спешност беше извикан Борислав Николов от Деа, който отпътува днес с тима за Бахрейн. Другият разпределител м тима до 21 г. е Стоил Палев от Левски София.


Ето групата от 12 играчи, която избра селекционерът Андреа Буратини: Лазар Бучков (Левски София), Ерик Стоев (ВКСГ), Венислав Антов (Левски София), Владимир Гърков (Левски София), Стоил Палев (Левски София), Александър Николов (Лубе Чивитанова), Георги Татаров (ЦСКА), Борислав Николов (Деа), Ивайло Дамянов (Марек), Даниел Павлов (Левски София), Ивайло Дамянов (Марек), Виктор Бодуров (Славия 2017).

Световното първенство в Бахрейн ще се проведе от 7 до 16 юли. България е в група С заедно с отборите на Полша, Канада и Индия. За топ 8 се класират първите два отбора от четирите групи, които ще бъдат разделени отново в две групи по четири тима. Първите два от тях ще се класират за полуфиналите. Вторите два тима от предварителните групите ще играят във втора осмица, която ще разпредели на местата от 9-о до 16-о.