0

Е дин от най-опитните японски национали по борба свободен стил Рей Хигучи ще бъде съперник на българина Георги Вангелов на старта на категория до 57 кг свободен стил от световното първенство в сръбската столица Белград, отреди жребият на международната федерация UWW.

Хигучи започна кариерата си именно на 57 кг и в тази категория спечели олимпийско сребро в Рио де Жанейро през 2016, когато българският национал Владимир Дубов остана на пето място. По-късно японецът се бори на 61 кг и в тази категория през миналата година спечели световната титла и златен медал от шампионата на Азия.

През тази година Хигучи си върна в олимпийската категория до 57 кг и негов съперник ще бъде Георги Вангелов. Българинът има три трети места на европейски първенства и се надява тази седмица да заслужи първо отличие на световни шампионати, което ще му гарантира и виза за Олимпиадата в Париж догодина.

Много тежък съперник чака и Али-Паша Умарпашаев в категория до 74 кг. Българският национал ще започне турнира срещу иранеца Юнес Емами, който е двукратен бронзов медалист от световни първенства и шампион на Азия от мината година.

Ахмед Магамаев ще започне на 92 кг срещу 22-годишния вицешампион от панамериканския регион Артуро Силот (Куба), а Михаил Георгиев ще се бори на 79 кг срещу Шухрат Бозоров (Таджикистан).

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX