0

А лберт Попов бе 22-и след първия манш на слалома от Световната купа в Банско, но състезанието бе анулирано заради тежките атмосферни условия. Ограничената видимост заради силния снеговалеж, а и силният вятър попречиха на провеждането. 

Иначе Олимпийският шампион Клеман Ноел бе начело в класирането след първия манш. В трудните условия на пистата "Бъндерица" французинът използва максимално ранния си стартов, за да даде време от 49.13 секунди. Алберт изоставаше с 3.59 секунди от Ноел. Попов не направи груби грешки по време на спускането си, но лошите метеорологични условия определено му повлияха. Времето над Банско бе много лошо, като от сутринта не спира да вали дъжд, примесен и със сняг. Това намали значително видимостта на всички скиори, особено на тези след 15-и стартов номер. Освен това от дъжда пистата омекна страшно много и след преминаването на 31-ви номер - Били Мейджър от Великобритания, организаторите взеха решение временно да спрат състезанието.

Норвежецът Тимон Хауген, който единствен стартира преди Ноел, бе с второ време, като изостава с 0.27 секунди от лидера. Трето място на 0.38 секунди във временно класиране заема норвежката звезда Хенрик Кристоферсен, който бе на 0.38 секунди. Всички останали скиори са на повече от една секунда изоставане от Клеман Ноел, включително и лидера в дисциплината Мануел Фелер, който бе пети на 1.30 секунди. Преди австриеца в класирането е швейцарецът Лоик Меяр, който е четвърти на 1.04 секунди.

Всички тези резултати обаче бяха анулирани.

Специален гост на днешното състезание бе президентът на Република България Румен Радев, който слезе на пистата, за да поздрави Алберт Попов след карането в първия манш.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX