0

Е дин от най-младите спортове в 57 Спортно училище „Св. Наум Охридски“ в София вече може да се похвали с двама европейски шампиони за настоящата година.

Направление кикбокс и карате присъства едва от 3 години в портфолиото на учебното заведение, но вече жъне успехи. Още през миналата година то може да се похвали със световните титли в кикбокса на Ивана Иванова и Мартин Димитров, който са ученици съответно в 9-и и 11-и клас на училището.

Още със започването на настоящата учебна година на 1 септември пък двамата донесоха нови медали за спортното. Те пропуснаха официалното откриване на годината, тъй като по това време бяха на европейско първенство в Истанбул. Там Ивана спечели златото в дисциплината фулконтакт на ринг, а Мартин взе цели 4 отличия, две от които златни.

И двамата са състезатели на един от най-успешните клубове по кикбокс у нас „Стар тийм“. Големият плюс на 57-мо училище е, че всички ученици в направление кикбокс запазват своята клубна принадлежност и продължават да защитават цветовете на своите отбори.

„За нас това е едно от най-добрите училища, където състезателите получават възможности и за усилени тренировки, и качествени знания в образованието си. Ползват се с пълната подкрепа на целия учителски състав и най-вече на директора Георги Сеизов“, казва Деница Миленкова, председател на „Стар тийм“.