0

З авръщането на корта на 42-годишната американка Винъс Уилямс не се състоя по най-добрия за нея начин. Американката се предаде на Селин Неф в битка на поколенията в първия кръг на турнира по тенис за жени в Хертогенбош. Неф отбеляза запомняща се победа при дебюта си в основната схема на WTA, идвайки от сет назад в резултата и пробив, за да победи Винъс Уилямс с 3:6, 7:6(3), 6:2 за 2 часа и 18 минути.

Винъс, която след 3 дни ще навърши 43 години,  не беше играла от пет месеца и днес кондиционното й състояние не беше вдъхновяващо. Уилямс е бивша номер 1 в световната женска ранглиста, притежава седем титли от Големия шлем на сингъл, пет от които са на тревата на Уимбълдън. Неф е родена през 2005-а година в Швейцария, а любопитното е, че нейна треньорска е била майката на Мартина Хингис.

17-годишната Селин е смятана за тенисистка с бъдеще, след като осъществи сериозен скок в ранглистата от 908-о до 202-о място.

"Не мога да повярвам на късмета си, че се изправих на корта срещу Винъс. Тя е невероятен състезател и модел за поведение на много от нас, младите. За мен, днешната среща е най-високото ниво, което съм достигала.

Също така беше невероятно да играя пред толкова публика. Много бях нервна в началото, сигурно си личеше, но се постарах да дам най-доброто от себе си", заяви победителката след края на срещата.

Напред продължават още четири от поставените състезателки в схемата – Екатерина Александрова (Русия), Бианка Андрееску (Канада), Александра Саснович (Беларус) и американката Кейти Макнали, пише БТА.