0

Ш ампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри (Великобритания) обяви, че напълно се е лишил от секс в подготовката си за предстоящия двубой за защитата на титлата си срещу Дерек Чисора в събота вечер, пише агенция Ройтерс.

Двамата британски боксьори ще се срещнат на стадиона на футболния Тотнъм в Северен Лондон в последен мач от трилогията между тях. 34-годишният Фюри ще се бие с Чисора за трети път на 3 декември, след като го победи през 2011 и 2014 година.

Мачът ще бъде първи за Тайсън Фюри след победата му над Дилиън Уайт на стадион „Уембли“ през април, когато той обяви, че се отказва от професионалния бокс заради обещание към съпругата си.

Фюри заяви на днешната пресконференция, че е „в отлична форма, чудесно настроение и готов за рокендрол“ и ще бъде щастлив да се бие във всеки един месец от годината. „Тренирам много усилено и уважавам всеки съперник, срещу когото съм се изправял“, заяви той.

„Давам 110 процента всеки път, когато съм във фитнес залата. Вложил съм девет седмици тренировки в този мач, не правя секс от шест седмици. Искам да изляза там като скачащ заек“, добави Тайсън Фюри.

Дерек Чисора изглеждаше незасегнат от еуфорията и статута си на аутсайдер в двубоя. Той заяви, че тръгва като на война и обеща, че първият рунд ще бъде наелектризиращ.

„Искам да взема това, което е негово и да го направя мое. Физически и психически. Ще бъде страхотен бой“, категоричен бе Чисора. Той заяви, че с Фюри са се обзаложили, но не за пари и за всички това ще бъде очевидно след мача.

Въпреки сериозното търсене на билети и очакващите се 60 хиляди зрители, двубоят може да бъде стъпка към нещо по-голямо. Промоутърът на Тайсън Фюри Боб Аръм обяви пред репортерите, че може да последва двубой за обединение на световните титли с Олександър Усик, ако няма някаква голяма спънка.

„Не виждам никаква причина защо мачът на Усик срещу Тайсън Фюри да не бъде организиран по-бързо. Този бой ще се случи, освен ако г-н Чисора не нанесе решаващ удар. Не го отписвайте. Чисора е страхотен боец. Той има невероятен удар“, каза Аръм.

Чисора игра 12 рунда срещу Усик преди да претърпи поражение в мача между двамата в Лондон преди две години.

Другият промоутър на Тайсън Фюри - Франк Уорън, потвърди пред радио talkSPORT, че украинецът ще присъства на срещата през уикенда. „Чака ни изключителен двубой. Има огромен интерес от боксовите фенове“, добави Боб Аръм.

Източник БТА