0

Х ебър се наложи драматично над Нефтохимик 2010 с 3:2 (21:25, 25:27, 25:171 25:15, 15:13) в третия мач от финала във волейболното мъжко първенство. Така шампионите намалиха резултата в серията на 1-2 и ще има четвърти мач утре, който отново ще бъде в Пазарджик.

Нефтохимик бе много близо до това да спечели шампионската титла още в третия мач. Тимът от Бургас спечели първите два мача у дома и днес поведе с 2:0 на Хебър в Пазарджик.

Изправени пред угрозата на загубата, домакините подобриха представянето си в третата част, надъхвани и от саунтрака към филма „Мисията невъзможна“. 

Отборът на Камило Плачи запази вдъхновението в играта си и в четвъртия гейм, който спечели още по-убедително, за да вкара мача в тайбрек.

В него драмата бе наистина пълна. Хебър успя да поведе при 7:5 благодарение на серия от силни сервиси на Джулио Саби. Актуалните шампиони имаха два мачбола при 14:12, но тогава Саби сбърка сервис. При втория мачбол Тодор Алексиев не успя да завърши с атака, но Матей Михайлович от Нефтохимик стреля в аут и така Хебър постигна ценна победа.

За домакините с най-много точки завърши Якопо Масари - 22, а Тодор Алексиев се отчете с 20. 

Аксел Трухчев бе най-резултатен за Нефтохимик, като направи 21 точки.