0

В алтери Ботас иска да приключи престоя си в Мерцедес с титла. Финландецът преминава в отбора на Алфа Ромео, където ще бъде съотборник на Гуаню Жу. Въпреки това Ботас е мотивиран да помогне на тима от Бракли в борбата с Ред Бул в шампионата при конструкторите. 
„Трябва да спечелим титлата при конструкторите. Това е важно нещо за мен. Въпреки че напускам, все още не се отказвам от поставените ни цели. Пета поредна титла би била страхотен резултат за мен. Определено трябва да се преборим с Ред Бул за това невероятно постижение. Това е основната ми мотивация, която ме кара да продължа да натискам“, сподели Ботас, без въобще да споменава съотборника си Люис Хамилтън, който се бори за титлата при пилотите с Макс Верстапен.
Две състезания преди края на сезона Мерцедес има аванс от 5 точки пред Ред Бул, а битката между двата екипа е много оспорвана.


В момента фокусът на Ботас е върху остатъка от края на настоящата кампания. Въпреки това той очаква с нетърпение да работи с новия си съотборник и тима на Алфа Ромео през следващата година.
„Очевидно ще го приветствам в отбора. С нетърпение очаквам как ще се сработим. Все още не го познавам толкова добре, но съм виждал на какво е способен във Ф2. Той е там от няколко години и специално през този сезон направи няколко впечатляващи представяния. Знам, че е един от претендентите за титлата и му пожелавам успех. Със сигурност има достатъчно голям талант, за да бъде във Ф1“, завърши Валтери. Ботас и Жу ще бъдат част от новия пилотски състав на екипа от Хинвил. Двамата заменят напускащите Кими Райконен и Антонио Джовинаци.


Хамилтън е късметлия, вярва Прост

„Люис Хамилтън е голям късметлия, че Макс Верстапен го предизвиква. Когато спечелиш седем титли и имаш над 100 победи, какво друго можеш да постигнеш? Необходима ти е допълнителна мотивация. Подобна конкуренция те кара да покажеш най-доброто, на което ти и отборът ти сте способни. Фантастично е”, каза Прост пред „Канал 4“.
Ален смята, че е погрешно да се сравнява настоящата ситуация с неговата битка със Сена в края на 80-те. „Всички ме питат за битката ни с Аертон, но тогава разликата беше пет-шест години между нас, а сега е 12-13. Говорим за различни поколения. Сега имаме млад, но вече опитен пилот с отлична скорост, а от другата страна е Люис - всички знаем какво е постигнал", допълва французинът, който има 4 титли във Ф1, спечелени през 1985, 1986, 1989 и 1993 г.