0

П ървата ни ракета Григор Димитров има потенциала да прекара още много години на корта. Това мнение изрази треньорът на българина Дани Валверду в интервю пред „Punto de break”. По думите на венецуелеца най-добрият ни тенисист има възможностите да играе още поне 6-8 години, стига да запази мотивацията си. Според Валверду, Григор е „привелигирован“ от гледна точка на физическото си състояние. Хасковлията притежава качествата, за да се противопоставя на играчи като Карлос Алкарас, Яник Синер или Холгер Руне, смята още треньорът му.

Венецулеският специалист беше категоричен, че българинът трябва да продължи да развива и да адаптира играта си към изискванията на съвременния тенис, подчертавайки, че тенисът в днешно време изисква изключително много сила и вариативност. 

„Една от основните цели пред Григор е да постигне постоянство в играта си“, заяви още в интервюто си Валверду, но призна, че все още има много работа за вършене пред първата ни ракета. Целта е да има постоянни резултати и спечелени турнири, обобщи Дани Валверду. „Сега го познавам много по-добре, отношенията ни са различни“, сподели още той.

Венецуелецът ще остане треньор на Григор Димитров поне до края на настоящия сезон, а преди това му беше наставник в периода 2016-2019 година.

Както е известно Григор се отказа от участие на турнира в Барселона заради болест.

Валверду сподели своето виждане и за развитието на тениса през последните години. Според него спортът вече е на глобално ниво и е конкурентен на всички останали. Треньорът на Григор Димитров беше категоричен, че играчите в тура не трябва да се концентрират единствено върху наградните фондове. Валверду определи ATP като „правилната организация“, развиваща тениса и подчерта, че според него всяка година условията в спорта се подобряват.