0

В есела Лечева бе обявена за почетен гражданин на Полски Тръмбеш. Председателят на Българския стрелкови съюз и член на комисия на МОК бе удостоена със званието по време на тържествата, с които беше отбелязана 60-а годишнина от създаването на града. 

На тържествена церемония председателят на Общинския съвет Маринета Кузманова обяви новия почетен гражданин на града, а вечерта Лечева получи плакета си и на централния площад.

На празника на града присъства и президентът Румен Радев, който не пропусна да поздрави знаменитата спортистка за поредното признание.

По-рано Лечева заедно с кмета на града Георги Чакъров преряза лентата на закрития плувен басейн, който е част от местния плувен комплекс "Добри Динев".

"Знам, че всяка инвестиция, направена в спорта дава здраве за всички поколения - от малки до големи. Много населени места се нуждаят от такива съоръжение, но тук в Полски Тръмбеш, сте инвестирали всеки лев по предназначение и днес имате един модерен и красив басейн. 

Трансформацията е впечатляваща, защото на това място само преди няколко години беше трудно човек да си помисли, че отново ще може да се спортува", каза Лечева.

Източник: БТА