0

Б ългарската звезда Александър Везенков игра 10:36 минути за отбора на Сакраменто Кингс в последния мач от редовния сезон, спечелен у дома със 121:82 над Портланд. 

Българинът обаче не успя да се разпише, но пък взе една борба в защита и се отличи с една открадната топка, както и два пъти беше фаулиран. За него имаше две опции да стреля, но в нито една от тях не беше точен.

В самата среща домакините нямаха никакъв проблем с пристигналия в съкратен състав тим на Портланд. Още преди края на първата четвърт те поведоха с 12 точки – 30:18, а след това единствено увеличаваха преднината си. 

С победата Сакраменто приключва на 9-о място в цялата Западна конференция с 46 победи и 36 поражения, макар надеждите им бяха да се придвижат една стъпка напред и да избегнат сблъсъка с Уориърс и Стеф Къри.

Така Кралете ще започнат похода към титлата с участие в предварителния кръг на елиминациите – плей-ин-турнира срещу Голдън Стейт, като имат домакинско предимство. При успех Сакраменто ще играе срещу Денвър Нъгетс в първия кръг на редовните плейофи.

Иначе в мача днес 24 точки за победителите вкара Де’Арън Фокс, 18 добави Домантас Сабонис, като взе и 11 борби под кошовете. Със 17 приключи срещата за Харисън Барнс, Кеон Елис вкара 13.

За гостите от Портланд, които са на последно място в цялата Западна конференция, 17 точки отбеляза Далано Бантън, а 14 -Дуоп Рийт, пише БТА.