0

С портист номер 1 на България за 2022 година и бъдещ баскетболист на Сакраменто Кингс в НБА Александър Везенков се отправи към САЩ, където ще се запознае с новите си съотборници и ръководството на „кралете“.

"Първите два дни бяха малко по-тежки. Преживях го вече. Вече гледам напред. Със сигурност като гледаш към неизвестното, малко трябва да се напаснеш и да видиш къде какво. Там със сигурност всичко е по-голямо. Това е Америка все пак. Но много се радвам, макар това сега да е за малко отиване и не официално, но се радвам, че ще видя новите ми съотборници, ръководството, с което вече сме говорили", заяви Везенков пред bTV на заминаване за САЩ и добави: "Едно ново изпитание, ново преживяване."

Ден преди да отпътува, Саша посети лагера на национали и изгледа контролата на футболните Ботев Враца и АПОЕЛ Никозия.

Вече е ясно, че Александър Везенков ще пропусне мачовете на представителния отбор на България за мъже през настоящото лято, потвърдиха за БТА от лагера на националите.

Българският състав, воден от селекционера Росен Барчовски, ще участва в третия етап от предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025 година, а след това и в предварителните квалификации за Олимпийските игри в Париж през 2024-а.