0

А лександър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс записаха третата си поредна победа в НБА. Тимът на Майк Браун надигра Кливланд Кавалиърс със 132:120 (33:25, 35:35, 42:29, 22:31) при домакинството си в "Голдън 1 Сентър". 

Българският национал отново си заслужи голямо участие в ротацията на "кралете" и завърши срещата с 11 точки за 17 минути, а плеймейкърът на тима Ди'Аарън Фокс преобрази нападението на калифорнийци при завръщането си, след като пропусна последните пет двубоя на своя отбор.

Везенков реализира 8 от своите 11 точки в края на първата четвърт, когато помогна на "кралете" да дръпнат с двуцифрена преднина при 33:23, като оттам нататък те имаха пълен контрол върху срещата. 

Най-полезният играч в Евролигата завърши мача със стрелба 4/6 от игра, включително 3/5 от тройката и към статистиката си добави 2 борби. 

За треньора Майк Браун победата пък беше под номер 400 в кариерата му. Браун, който изведе Кингс до плейофите през миналата година в първия си сезон начело на тима, вече има актив от 400 успеха и 254 загуби като наставник в НБА. Той бе начело на Кливланд в периода 2005-2010 и 2013-2014 година.

Сакраменто се завърна в първата шестица на временното класиране в Западната конференция и тимът в момента заема шестото място с актив от 5 победи и 4 загуби. Кливланд пък продължава да редува силни със слаби мачове и остава на 11-ата позиция на Изток с баланс от 4 успеха и 6 поражения. 

След края на мача Александър Везенков бе избран да спази традицията и да “запали” светлинния лъч. Както е известно, огромният лазер се простира над залата на “кралете” и дава победоносен сигнал след всеки успех на тима в най-силната лига в света.

 „Благодаря ви, че тази вечер бяхте тук и ни подкрепихте. Това е много важно за нас. Нека продължим да работим заедно, да побеждаваме и да палим заедно лъча. Благодаря ви”, обърна се българинът към публиката в залата.