0

Б ългаринът Александър Везенков за първи път се появи пред феновете на новия си отбор от НБА Сакраменто Кингс в Калифорния, САЩ.

Везенков вече пристигна на американска земя и часове по-късно изгледа последния мач Кингс от Лятната лига California Classic срещу Маями Хийт в зала Golden 1 Center в Сакраменто. 

Новите съотборници на българина победиха Маями с 95:83, но сред най-интересните моменти на вечерта бе именно присъствието на Везенков и хората, с които разговоря. Сред тях бяха собственикът на Кингс Вивек Ранадиве, генералният мениджър на клуба Монте Макнеър и старши треньорът Майк Браун, пише изданието sacbee.com, цитирано от БТА.

Везенков пристигна в залата в компанията на Макнеър и зае място на първия ред, близо до пейката на Сакраменто, който в California Classic бе воден от треньора Люк Лукс.

Българският баскетболист не бе представен на огромните видеоекрани в залата, тъй като все още не е подписал официално тригодишния си договор, което се очаква да се случи съвсем скоро. Той обаче бе посрещнат топло от феновете на Кингс, а в един момент от мача привърженик извика „Обичаме те, Саша“ достатъчно силно, за да бъде чут от публиката в залата.

Други пък саморъчно си изработиха екипи с неговото име и любимия му номер 14, макар в Сакраменто той да е изваден от употреба.

Българският национал бе поздравен от няколко представители на организацията на Сакраменто, включително главния оперативен директор Матина Колокотронис, президента по бизнес операциите Джон Райнхарт, заместник генералния мениджър Уес Уилкокс, треньора Браун и помощник треньорите Жорди Фернандес и Джей Триано.

Забелязан бе и момент, в който Майк Браун и Везенков заедно се засмяха, а малко по-късно българският национал се ръкува със собственика Ранадиве и бе приятелски поздравен от гарда ДиАрън Фокс, с когото по-рано бе заснет в залата на Сакраменто.

По-късно треньорът Люк Лукс отхвърли пред журналисти възможността Везенков да играе за Сакраменто в предстоящата Лятна лига в Лас Вегас.