0

И збраният за "Спортист на годината" в България Александър Везенков заяви, че това признание на спортните журналисти задължава и го кара да работи още по-усилено в бъдеще.

Александър Везенков Спортист №1 на България за 2023 г. (ГАЛЕРИЯ)
Спортист на годината 2023 г Спортист на годината 2023 г Спортист на годината 2023 г
104

Баскетболистът спечели приза за втора поредна година, след като през миналия сезон бе обявен за "Най-полезен играч" в Евролигата, игра финал с тогавашния си отбор Олимпиакос и изравни рекорда по точки във финалния мач на турнира, в който гръцкият гранд изпусна победата срещу Реал Мадрид в последните пет секунди. С Олимпиакос Везенков стана и шампион на Гърция, след което премина в американския Сакраменто Кингс.

Така той стана едва вторият българин, който играе в Националната баскетболна асоциация.

"Това е едно голямо признание и една сбъдната мечта, която ме кара да работя още по-здраво и още по-усилено, за да оправдая всички тези очаквания на хората, които вярват в мен. Искам да благодаря на моето семейство, които са до мен и в най-хубавите, и в най-тежките моменти.

2023-та за мен беше една уникална година в личен и професионален аспект и се надявам 2024 да бъде още по-успешна, най-вече с много здраве и късмет", заяви Везенков от САЩ във видеообръщение.

"Искам да честитя на всички спортисти, които попаднаха в десетката. Да им пожелая здраве, късмет и нека новата година бъде много успешна за българския спорт", завърши баскетболистът, който изпревари тенисиста Григор Димитров и плувеца Петър Мицин в класацията.

Александър Везенков е Спортист №1 на България за втора поредна година, Григор Димитров е втори (ГАЛЕРИЯ)

Източник: БТА