0

Б аскетболната звезда на България Александър Везенков сподели впечатленията си от своя първи сезон в НБА. Състезателят на Сакраменто Кингс участва в специално събитие на треньорите в Евролигата в Атина. Българинът уточни, че за да си добър в лигата на извънземните трябва преди всичко да бъдеш много издръжлив психически и физически.

„Първият ми сезон в НБА беше наистина луд, особено с всички тези пътувания. Пътуваш от един хотел в друг, а след това веднага отиваш в залата. През вечер играеш с различни отбори и трябва да се запознаваш с различни скаутски доклади. Веднага след това пътуваш до друго място и всичко започва отначало. Много е трудно да запомниш всичко“, сподели Везенков.

„Ставал съм свидетел на спорове в отборите. Но в НБА ние самите също сме треньори и те трябва да се учат от състезателите. Треньорите трябва да бъдат честни със своите играчи, като обратното“, допълни българският състезател.

Според него винаги трябва да има баланс. „Когато не играеш много, трябва да тренираш повече, но в НБА е различно. В Европа трябва да направим стъпки напред и да помогнем за това нещата да се случват по-добре”, заяви Везенков.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX