0

В ицепрезидентът на Република България Илияна Йотова получи 8-и почетен дан по таекуондо. Лично президентът на Световната централа на KUKKIWON Дон Суп Лий удостои Йотова с отличието. За срещата в президентската институция в страната пристигнаха лидерите на таекуондо в Европа и в света, предвождани от президента на Българската федерация Слави Бинев. Шефът на Световната централа Дон Суп Лий и президентът на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос.

"Благодаря на президента на БФТ Бинев, благодарение на който таекунодо в страната е толкова активен спорт, а тази година България ще приеме две Световни първенства, както и Генералната асамблея на Световната федерация, чиито патрон е Румен Радев. Уверявам ви в съпричастността на нашата институция към таекуондо и инициативите на Българската Федерация", заяви Илияна Йотова.

Със седми почетен дан от KUKKIWON бе удостоен и председателят на Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта в 47-то НС на България Иван Ченчев в знак на благодарност за отношението към спорта и Таекуондо. 

В сградата на Парламента той прие световната таекуондо делегация, предвождана от Слави Бинев като знак на почит към успехите през последните няколко години.

Почетни данове за заслуги към таекуондо получиха и председателят на Стратегическия съвет към президента Румен Радев, проф. Александър Маринов и доайенът на бойните изкуства у нас Чавдар Чернев.