0

Б ългарката Виктория Томова и сръбкинята Александра Крунич пропуснаха мачбол и отпаднаха в първия кръг при двойките на турнира по тенис на твърда настилка в японския град Осака. На старта на надпреварата Томова и Крунич отстъпиха след 6:3, 2:6, 11-13 за час и 24 минути игра пред чехкинята Мари Боузкова и колумбийката Камила Осорио.

Балкаският дует имаше своя шанс да затвори мача при 11:10 точки и свой сервис, но вместо това допусна два минипробива, след което Боузкова и Осорио затвориха мача и при петата си възможност да сторият това. Срещата започна с пробив за чехкинята и колумбийката, но Томова и Крунич взеха пет поредни гейма, за да обърнат резултата от 0:2 до 5:2 и да си подсигурят спечелването на първия сет.

Във втория Боузкова и Осорио поведоха с 4:0, преди да изравнят резултата в сетовете. В дългия тайбрек до 10 точки чехкинята и колумбийката водеха с 9:6 точки, но Томова и Крунич направиха страхотно завръщане, отразиха три поредни мачбола и сами стигнаха до такъв, който обаче изпуснаха.

Във втория кръг на турнира Боузкова и Осорио очакват победителките от мача между двойките Кристина Буска (Испания) - Моника Никулеску (Румъния) и Тимя Бабош (Унгария) - Хариет Дарт (Великобритания).

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX