0

В иктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Франция по тенис след поражение с 0:6, 4:6 от 9-ата в ранглистата на WTA Даниел Колинс (САЩ). Срещата приключи за 73 минути.

Томова за първи път в кариерата си попадна в основната схема на "Ролан Гарос". Тя не успя да преодолее третия квалификационен кръг срещу Олга Данилович, но все пак попадна в основната схема като "щастлива губеща".

Колинс, която игра на финала на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, взе първия сет само за 25 минути.

Във втория сет 140-ата в ранглистата Томова поведе с 2:0, стартирайки с пробив на 30. Тя можеше да направи и 3:0 с втори пробив и по този начин да посегне към спечелване на сета, но пропусна чудесна възможност. 

В третия гейм на втория сет Томова имаше точка за пробив при 30:40, след което Колинс на два пъти не успя при първи сервис. Геймът мина четири пъти през 40:40, след което американката взе подаването си и намали на 1:2.

Това донякъде разстрои играта на първата ракета на България и тя допусна веднага пробив в подаването си, като Колинс набързо изравни за 2:2 на 15. 

Веднага след това Томова беше близо до нов пробив го реализира след като от 40:15 американката започна да прави грешка след грешка. И при първата си възможност нашето момиче успя да се възползва – 2:3. След което спечели подаването си на нула, но Колинс реагира бързо и намали на 3:4 и не само. Следващите три гейма бяха за американката, която определено вдигна темпото и затвори мача с 6:4 във втория сет.

Виктория Томова успя да вкара само 49 процента от първия си сервис срещу 60 % за Колинс. Американката има и 60 процента успешни точки за пробив срещу 29 за българката.