0

Н ик Кириос изхвърли Стефанос Циципас от „Уимбълдън“ след 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7) след над 3 часа люта битка в най-интересния мач от вчерашния ден на „Уимбълдън“. Австралиецът постигна четвърти успех в петия си двубой срещу гръцкия тенисист. Този бе и първи в турнир от Големия шлем.
Сблъсъкът бе съпътстван от много емоции, скандали, призиви за дисквалификация, наказателни точки, удари в тялото и дори липса на поздрав след двубоя.

Най-дискусионният момент в двубоя дойде при 1:1 сета. Тогава изнервеният Циципас удари топката със сила в посока на трибуните и тя мина много близо до няколко зрители. Австралиецът поиска разговор със супервайзора, пред който настоя за дисквалифицирането на съперника си, давайки за пример и случилото се с Новак Джокович на US Open 2020. Това обаче не се случи.

„Честно казано, беше страхотна атмосфера, невероятен мач. Чувствах се като фаворит преди двубоя. Играх с него преди няколко седмици, но знаех, че ще бъде труден мач. Той е адски добър тенисист. Имах собствена тактика, той знае как да играе с мен, победи ме веднъж. Очевидно съм постигнал успех. Беше страхотен мач“, каза Кириос след победата. „Просто съм супер щастлив, че успях. Той се разочароваше на моменти и това е разочароващ спорт, със сигурност. Изпитвам голямо уважение към него. Каквото и да се случи на корта си остава там. Обичам го и съм близък приятел с брат му“, добави той.

"Харесвам какво носи неговият тенис на нашия спорт. Много е различен, което не е лошо нещо. Същевременно не съм играл мач срещу него, в който той да се държи по този начин. Просто в един момент започва да ти писва от всичко това. Постоянно говорене и оплаквания, които разбиват ритъма ми на сервис и забавят двубоя. Същински цирк. Поведението на Кирьос е хулиганско, като тези опити за вербална агресия са напълно целенасочени. Вероятно е бил хулиган и в училище. Не харесвам хулигани, тъй като карат другите хора да се чувстват зле. Той го прави непрекъснато със съперниците си. Ник има и добра страна в характера си, но също така има нещо зло в себе си, което може да нарани сериозно хората около него, щом излезе наяве", изля гнева си пък Циципас.