0

Ф инал Левски – ЦСКА е сбъдната мечта за волейболната легенда и шеф на сините Владимир Николов.

Битката за шампионската титла в мъжкото първенство започва в 19 часа утре вечер в зала „Левски София“, а на 23 април по същото време е вторият мач в зала „Христо Ботев“.

„Ако някой преди Суперкупата ми беше казал, че Левски и ЦСКА ще играят финал, щях да му кажа, че не разбира от волейбол. За мен лично този мач е една сбъдната мечта, защото имахме проблеми и двата клуба по различно време. За мен това е едно знаково събитие. Връщайки титлата в София след 14 години, това съвпада с възраждането на националния отбор. Очаквам доста трудни мачове – ЦСКА е много опитен отбор, с равностойни разпределители, със сръбска машина за точки. Противникът е много достоен, ние ще направим всичко възможно, за да победим“, заяви той на пресконференция преди финалната серия.

„Независимо кой е шампион накрая, този финал да бъде запомнен – увери старши треньорът на червените Александър Попов. - Спортната общественост е зажадняла за подобно зрелище. Зарядът от такъв мач повдига нивото, помни се и е училище за млади състезатели“.

Попов добави: „В Левски и ЦСКА няма млади и стари. Философията на двата клуба е да стават шампиони, ако могат да създават състезатели за националния отбор – прекрасно. Това беше ситуацията в българския волейбол 30-40 г. Задържа се след това тази тенденция. Задължително е, ако имаш претенции за титла, да се заявиш в такива мачове“.

.

 .
startphoto.bg

Владо Николов призна, че все още с партньорите му не са решили каква селекция да прави отборът, ако спечели титлата и се класира директно в групите на Шампионската лига: „Въпросът е много деликатен, но дано да ни дойде на главата. Наша отговорност е, разбира се, да не се излагаме. Голяма част от момчетата, които сега играят, няма да имат място в отбора. В Шампионската лига може да се стигне с голямо напъване до 1/8-финал, 1/4-финал е нещо почти немислимо. Не знам дали си струва привличането на нови състезатели. Те ще изиграят мачовете, ще си вземат парите, но това означава, че нашите деца няма да се докоснат до Шампионската лига. Ние сме решили през следващия сезон да разчитаме на разпределите от школата, знаете, че Симеон (Николов – б. р.) заминава за САЩ. Ако ме питате дали Симеон Палев и Виктор Жеков имат ниво за Шампионска лига - нямат. Но те няма как да се развият, ако не играят”.