0

Н ационалният тим на България по волейбол отстъпи с 1:3 гейма (28:26, 23:25, 23:25, 17:25) на Китай в последния си мач от Лига на нациите, който се игра в полския град Гданск.

Възпитаниците на Николай Желязков допуснаха обрат в геймовете, след като поведоха в мача. След вчерашния успех над Нидерландия, с който националите ни запазиха мястото си в надпреварата и догодина, днес те регистрираха десетото си поражение в тазгодишната надпревара. 

С това „лъвовете“ приключват на 14-а позиция в крайното класиране с две победи, десет загуби и 9 точки. Съставът на Китай пък ни измести на 13-о място с три победи, девет загуби и 9 точки. Последен продължава да е Австралия с 1 победа и едва 2 т., а утре тимът има мач с лидера Франция. На 15-а позиция е Канада с 2 победи и 6 точки.

С изключение на първия гейм, нашите не успяха да поставят китайците под напрежение. Тимът ни не можа да покаже истинските си възможности и нямаше нужната боеспособност. Китайците бяха по-добри на повечето елементи и контролираха двубоя, за да се поздравят с успеха.

Селекционерът Николай Желязков започна с една промяна в стартовия състав, като на мястото на Радослав Парапунов започна Денис Карягин. След това Желязков даде възможност на повече състезатели да се включат, като търсеше промяна в играта.

В същото време капитанът на националите Цветан Соколов и опитният посрещач Тодор Скримов, които пропуснаха Лигата на нациите, вече водят подготовка за световното първенство.
Двамата ни класни играчи ще бъдат на линия още за първия лагер, който ще е в края на юли или началото на август.

За световното първенство тимът на България е в група С в Катовице с отборите на домакините от Полша, Мексико и САЩ. В първия си мач на 26 август "лъвовете" ще се изправят срещу световния шампион Полша.