0

Н овият италиански селекционер на националния отбор по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини изглеждаше леко объркан от по-колебливото представяне на тима при загубата от Нидералния с 1:3 в последния мач от първата седмица на Лигата на нациите в Анталия.

В предишния кръг нашите биха 3:1 САЩ.

"Опитваме се да променим манталитета, да обясня на играчи, че това е нов ден, всеки мач е важен“, каза италианецът, който начело на „адзурите“ има сребро от олимпийски игри и бронз от европейско първенство.

“Те трябва да разберат това, да се борят за всяка точка. Не може да смятат, че ако не стане днес, ще се получи в следващия мач. Не искам да го правят, защото аз го казвам, а да разберат, че трябва да се борят до изтощение за всяка една точка", коментира италианският специалист пред микрофона на телевизия Max Sport.


"Виждам, че играчите са уморени от интензивните тренировки. Аз съм доволен от тях, защото те изпълняват това, което им се каже, не се оплакват, не търсят оправдание.

Тренират наистина като животни, но трябва да направим и следващата стъпка и да покажем това и в мачовете. Да бъдем устойчиви, да се борим, да печелим", каза още Бленджини, цитиран от БТА.