0

В олейболният тим на България победи Канада с 3:1 (18:25, 25:18, 25:21, 26:24) в последната си контрола преди старта на световното първенство в Полша и Словения в петък. Мачът се игра пред пълна зала "Христо Ботев".
Ден по-рано България отново спечели срещу канадците, но с 3:2 в по-оспорван мач.

Отборът на Николай Желязков започна колебливо мача, като отстъпи в първия гейм и загуби с 18:25, след като съперникът натрупа аванс още в средата и го задържа до самия край.

Българите реагираха впечатляващо, като обърнаха резултата още във втория гейм, като се откъснаха при 21:16 и до края дадохме само още две точки на канадците.

България показа характер и в третия гейм, когато Канада ни поведе с 20:16. Нашите направиха пет поредни точки, изравняването дойде при 21:21, а след това България направи четири поредни точки, за да поведе с 2:1.

Всичко се повтори и в четвъртия гейм, който започна със 7:1 за гостите, като разликата се поддържаше и до 17:11. След това отново започнаха сериите на България, като записахме шест поредни точки за 22:19. Канада не се предаде и изравни 24:24. Отборът ни спечели с 26:24 след непредизвикана грешка на гостите и ас на Денис Карягин. 

Отборът ни направи цели 10 аса и показа подобрение при изпълнението на начален удар. 

В първия си двубой на Мондиал 2022 националите ни ще срещнат световните шампиони Полша. Мачът е на 26 август от 21:30 часа. Другите два тима в нашата група са Мексико и САЩ.

За елиминациите ще се класират първите два състава от всяка от 6-те групи, както и 4 най-добрите трети.

Състав на България за световното първенство 2022:

Разпределители: Георги Сеганов, Добромир Димитров

Диагонали: Цветан Соколов, Денис Карягин

Посрещачи: Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов

Центрове: Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Николай Колев, Стефан Чавдаров

Либеро: Владислав Иванов