0

В тора поредна загуба в третата седмица от турнира Лига на нациите записа националният ни отбор по волейбол за мъже. В полския град Гданск нашите допуснаха поражение от европейския вицешампион Словения с 1:3 (22:25, 25:22, 18:25,16:25) за по-малко от два часа игра.

Словенците бяха по-добри на атака от възпитаниците на Николай Желязков – 53 срещу 45, като при блокадите имаха предимство от една – 10 на 9, а „лъвовете“ направиха един ас повече от съперника. В първите две части България стоеше добре и успя да се съвземе след загубения първи гейм, но след изравняването на резултата вицешампионите в три от последните четири европейски първенства бяха категорични.

Най-резултатен за родните национали бе Мартин Атанасов с 15 точки. Александър Николов се отчете с 13, като това бяха и единствените ни волейболисти с двуцифрен точков актив. Николай Колев и Светослав Гоцев завършиха с по осем, а Радослав Парапунов добави седем. Тончек Щерн наниза 18 за победителите, а по 14 добавиха Клемен Чебул и Рок Можич.

България е на 15-то място в Лигата на нациите след втората си загуба тази седмица – първата дойде от европейския шампион Италия с 0:3 гейма. Нашите са с актив от само една победа и шест точки, колкото имат намиращите се пред тях Канада и Китай. Словенците са осми с 15 точки.

За волейболистите ни предстоят мачове с Нидерландия и Китай съответно в петък и събота от 15.00 часа българско време.