0

М ъжкият национален отбор по волейбол на България завърши със загуба участието си в тазгодишното издание в Лигата на нациите. Тимът ни, воден от Пламен Константинов, отстъпи на САЩ с 0:3 (27:29, 19:25, 21:25) в последния си мач от третия турнир в Анахайм (САЩ).

Нашите завършват с 12 поражения, 2 победи и 8 точки, като са на 15-о място в класирането. Това обаче е достатъчно България да запази мястото си в световния елит за следващия сезон. Зад нас остана тимът на Китай, който ще мине през световния „чалъндж“ турнир, за да се опита да съхрани своите позиции. 

Съставът на САЩ реализира десети успех, което го изпраща на второ място в класирането.

Селекционерът Пламен Константинов даде шанс на почти всички състезатели в този мач за изява. Той заложи на Георги Сеганов, Димитър Димитров, Валентин Братоев, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Николай Колев, Теодор Салпаров-либеро, а като резерви влязоха и Аспарух Аспарухов, Мартин Божилов-либеро, Николай Пенчев, Денис Карягин.

"Лъвовете" изпуснаха отлична възможност за вземат първия гейм. В следващите две части стояха близо до съперника, затрудниха го, но отново не успяха. От своя страна тимът на САЩ не игра с всички титуляри и не показа познатото супер ниво. Американците също допуснаха доста грешки, но успяха да се измъкнат от всички затруднения и да наложиха волята си в три гейма.

Сега националите се прибират в България и след почивката, дадена от треньора Пламен Константинов, ще започнат подготовка за европейското първенство. България е един от домакините в лицето на Варна.