0

Ш ампионът на България по волейбол за мъже Нефтохимик 2010 договори сътрудничество с един от най-популярните гръцки отбори - ПАОК, съобщават от бургаския клуб в четвъртък. 

Носителят на титлата с Нефтохимик 2010 и любимец на феновете Аксел Трухчев в момента носи екипа на отбора от Солун. 

ПАОК е трикратен първенец на Гърция и пет пъти е носител на купата на страната. 

Сътрудничеството между клубовете включва приятелски мачове на всички нива, организиране на турнири и лагери, публични изяви, както и гостувания на делегации от единия клуб на другия за важни срещи от вътрешните първенства и Европа.


По време на работната среща в гръцкия град Орестиада Нефтохимик 2010 беше представен от президента Огнян Томов, административния директор Дионисий Гугушев, както и от Веселин Стоилов, треньор на юношеския състав на бургазлии до 20 години.
 
Президентът Огнян Томов договори контролни срещи на отборите от школата, както и други форми на партньорство с домакините от Орестиада, където през сезон 1994-1995 играе настоящият треньор на шампионите Мартин Стоев. 

С престоя на бившия селекционер на националния отбор на България са свързани някои от най-сериозните успехи в историята на гръцкия клуб, достигнал до финал в турнира за купата на CEV през 1995 година.

Източник: БТА