0

Н ефтохимик загуби реванши срещу СКРА Белхатув от турнира за Купата на CEV. Отборът на Николай Желязков отстъпи в Полша с 1:3 (-10, 24, -15, -14) и след 2:3 преди седмица в Бургас напуска надпреварата.
Домакините, в чиито редици се завърна звездата Александър Атанасиевич, бяха безкомпромисни от начален удар, откъдето дойде и голямото им предимство в мача. Те завършиха с 15 аса срещу два за българите.
Блокадите отново бяха повече за СКРА - 12/9. В отбрана „жълто-черните“ отново бяха по-стабилни – 51% позитивно посрещане при 34% за Нефтохимик.

cev.eu

По-рано днес капитанът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Цветан Соколов обяви, че ще остане в тима поне до лятото.  „Не мисля да се отказвам и в момента това въобще не стои на дневен ред, защото имам ангажименти с отбора на Динамо. Когато дойде лятото, тогава ще мислим за националния отбор, но в момента нямам такива мисли. Не съм обсъждал с никого от федерацията бъдещето ми в отбора. Ако получа повиквателна, ще се явя", сподели Соколов.
Въпреки очертаващия се натоварен сезон за руския шампион, българинът се надява да е здрав през лятото, за да помогне в Лигата на нациите: "Всички знаят, че един сезон е доста тежък и не се знае в какво състояние ще се прибера в България. Дано всички сме здрави, защото никой не знае в бъдеще какво ще се случи".