0

И ван Петков вече не е старши треньор на женския национален отбор. Селекционерът се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си. Двете страни си стиснаха ръцете и си пожелаха успех.

"Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години - коментира Ганев пред официалния сайт на БФВолейбол. - Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и eвропейското първенство скоро няма да бъде забравен. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФ Волейбол винаги ще бъде отворена за него."
В момента Петков е треньор на украинския първенец Прометей, с който се класира за Шампионската лига. Все още БФВолейбол не е избрала нов треньор на женския ни тим.

"В духа на ползотворната ни работа се разбрахме да се разделим с Иван Петков - коментира Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. - Трябва да отчетем свършената сериозна работа от Петков и екипа му, не само към изравняването на интереса към женския и мъжкия национален отбор, но и за развитието в спортно-техническо отношение. Разчитахме да продължим работата. Имахме обща стратегия за работа в националните отбори - във всички възрасти до жени, но не срещнахме докрай разбиране за реализирането на тази цялостна стратегия. Вратите на Иван и щаба му към БФВолейбол остават отворени. Управителният съвет ще вземе решение кой ще бъде новият национален треньор."

Иван Петков напусна националния по волейбол за жени
Иван Петков Иван Петков Иван Петков
7

"Благодаря на Българската федерация по волейбол за съвместната ни работа през последните четири години. Благодаря и на президента на федерацията Любомир Ганев за оценката за свършеното от мен и щаба ми и предложението да продължим да работим заедно. В живота и в спорта има решения, които не са никак лесни. Още повече, когато са свързани със семейство. А националният отбор на България е като семейство за мен и за щаба ми", заяви Петков.

"Има моменти, в които обаче и тежките решения трябва да бъдат взети. Като това да не продължа да бъда треньор на националния отбор. Изживявам доста това решение, защото съм емоционално свързан с този отбор. Благодаря на всички момичета, с които имахме възможност да работим за развитието на отбора в името на България и българския волейбол. Благодаря ви за себераздаването - че оставяхте сърцата си в тренировки и мачове, че вярвахте в общите ни идеи и цели, че запалихте искрата у феновете на волейбола у нас и ги накарахте да вярват в женския национален отбор. Че накарахте България да заобича този отбор, а по този начин вярвам, че запалихте и доста деца да тръгнат по вашия път във волейбола", добави той.

"Голяма благодарност към феновете, че даваха тази любов на отбора. Подкрепата ви е много важна, усещахме я постоянно. Продължавайте да я давате на момичетата и отбора, защото те я заслужават. Благодаря на всеки един човек, който е помогнал в развитието на националния отбор и като цяло на женския волейбол в България. Специално благодаря на Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. Дори не мога да намеря точните думи, с които да изкажа своята признателност и уважението към него от цялата си душа - за отношението, разбирането и всеотдайната му работа за развитието на женския волейбол в България. Благодарен съм за всичко, което имахме възможност да постигнем през годините - и в Марица, и в националния отбор на България", каза още специалистът.

"Говорейки от свое име, всъщност говоря и от името на хората от щаба ми. Тези изключително важни за мен хора - отборът зад отбора. Но от свое име искам да благодаря и на всеки един от тях за всеотдайността и професионализма в името на националния отбор. А, живот и здраве, ако е рекъл Господ, някой ден може да се върнем. Успех на националния отбор!", каза Иван Петков.