0

Ж енският волейболен национален отбор на България, воден от селекционера Лоренцо Мичели, замина за Турция, където започва участие в Лигата на нациите. Турнирът от група 2 в първата седмица на световната надпревара е в Анкара (31 май- 4 юни). С тима не отпътува капитанката Елица Василева, която преди дни вдигна пищна сватба в Белград със сръбския си колега Александър Атанасиевич. За кумата  Христина Вучкова обаче почивка няма и тя пое с отбора за Турция.

На старта българките ще се изправят срещу Тайланд. Двубоят е на 31 май от 15.30 часа. На 2 юни "лъвиците" срещат Нидерландия от 16.00 ч., а на следващия ден, 3 юни, ще играят със Сърбия от 13.00 ч. В последния си мач волейболистките на България ще излязат срещу домакина Турция, а двубоят е на 4 юни от 19.00 часа.

Състав на България: Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Мирослава Паскова, Лора Китипова, Петя Баракова, Борислава Съйкова, Мира Тодорова, Христина Вучкова, Жана Тодорова, Радостина Маринова, Силвана Чаушева, Александра Миланова, Мирела Шахпазова, Ралица Василева.

В същото време от волейболната федерация съобщиха, че приятелските мачове на мъжкия национален отбор срещу Словения във вторник и сряда ще бъдат отворени за фенове и медии. Двубоите са от 18 ч в зала "Христо Ботев" и са част от подготовка на тима за Лигата на нациите.

Билетите ще са по 5 лева и това ще е последна възможност за запалянковците да видят волейболистите преди заминаването им за Отава.

Откакто Николай Желязков е треньор, България има три победи и една загуба. Успехите бяха срещу Испания (2) и европейския шампион Италия, от който тимът загуби в последната проверка