0

Ч етвъртият в света Яник Синер тегли една майна на организаторите и си би камшика, като се отказа да играе на 1/8-финала срещу Алекс де Минор от 18 ч. днес. Мачът на италианеца от втория кръг срещу Макензи Макдоналд (САЩ) - 6:7(6), 7:5, 6:1, приключи в 2:37 часа сутринта и на него му писна.

Още след като надви Макдоналд на пресконференцията италианецът намекна, че може да се откаже. "Ситуацията не е идеална. Не е хубаво да се играе до толкова късно. Утре, след като се събудя, ще реша дали да играя", заяви Синер, който отсвири премия от € 77 760 за евентуален успех на 1/8-финала и € 145 380 за победа на 1/4-финал.

Синер, който вече си осигури участие във Финалния турнир на АТП в Торино, аргументира избора си. "Разочарован съм, че трябваше да обявя оттеглянето си от мача в "Берси" днес.

Приключих мача си малко преди три сутринта и трябваше да си легна няколко часа по-късно. Имах по-малко от 12 часа, за да си почина и да подготвя следващия мач. Трябва да взимам правилните решение за моето здраве и тяло", написа Синер в профила ви в социалната мрежа X (бивш Туитър).

"Седмиците, които идват с Финалния турнир на АТП у дома и Купа "Дейвис" са много важни. Сега се концентрирам върху подготовката за тях. Ще се видим в Торино!", написа още най-добрият италиански тенисист.

Отказването му позволи на продължилия без борба негов съперник Алекс де Минор да запази сили за 1/4-финалния си мач срещу Андрей Рубльов.

Руснакът, който стана едва четвъртият тенисист през годината, който достигна до границата от 20 победи в турнирите от сериите "Мастърс", надделя над нидерландеца Ботек ван де Зандсхулп с 6:3, 6:3.

Поставеният под номер 5 руснак пласира 18 печеливши удара и допусна само 4 непредизвикани грешки в 65-минутния двубой и за 12-и път през сезона влиза сред осемте най-добри в състезание от Тура на АТП.

Той записа 20-и успех в 27 мача от веригата, като само Карлос Алкарас (Испания) и Даниил Медведев (Русия) с по 25 и Яник Синер (Италия) с 21 имат повече победи от него в "Мастърс" сериите през 2023 година.

Източник: БТА