0

Ч ехкинята Барбора Крейчикова, която през 2021 година спечели титлите на сингъл и на двойки от Откритото първенство на Франция по тенис, обяви, че е с положителна проба за коронавирус. Тя сензационно отпадна още в първия кръг на турнира на сингъл тази година след поражение в три сета от французойката Диан Пари, а в сряда тя съобщи, че няма да може да защитава и трофея си на двойки заради КОВИД-19.

"Във вторник вечерта започнах да се чувствам зле, а в сряда сутрин се събудих с температура. Направеният ми тест за КОВИД-19 излезе положителен, така че ще трябва да се оттегля от "Ролан Гарос", написа Крейчикова в социалните мрежи.

"Много съм тъжна, защото няма да мога да защитавам трофея си на двойки. Единствената добра новина от този турнир е, че вече контузиите са зад гърба ми. Надявам се скоро да оздравея, за да продължа с тренировките", добави тя.

Малко по-рано в сряда стана ясно, че и друга чехкиня е с коронавирус. Става дума за Мари Боузкова, която не излезе за мача си с белгийката Елизе Мертенс от втория кръг на турнира на сингъл.