0

Н ационалният отбор на България загуби от състава на Канада с 0:3 (22:25, 28:30, 24:26) във втората си среща от група 1 на Лигата на нациите по волейбол за мъже. 

Така българските волейболисти допуснаха второ поражение след това от олимпийския шампион Франция на старта на състезанието в Анталия и остават без спечелен гейм в турнира. Канадците натрупаха два успеха от три изиграни срещи до момента.

В следващия си мач националите ще се изправят срещу САЩ в събота, 25 май от 20.00 часа, а в неделя, 26 май отново от 20.00 часа ще играят срещу отбора на Нидерландия.

Селекционерът Джанлоренцо Бленджини избра да започне със Симеон Николов, Димитър Димитров, Георги Татаров, Денис Карягин, Алекс Грозданов, Илия Петков и либерото Мартин Божилов, като не направи промени в сравнение с първия мач срещу Франция. В игра като резерви се включиха още Аспарух Аспарухов, Владимир Гърков, Самуил Вълчинов, Николай Колев, Дамян Колев-либеро и Любослав Телкийски, като последните двама направиха дебют в представителния ни тим.

Димитър Димитров бе най-резултатен за България с 15 точки, а 13 реализира Георги Татаров.

За канадския тим Ерик Льопки завърши с 14 точки.