0

Б ългарският бокс спечели втори медал и втора олимпийска виза днес на Европейските игри в Полша. В кат. 57 кг Светлана Каменова стигна до полуфиналите, след като надигра категорично с 5:0 полякинята Юлия Шереметя.

Освен че си осигури минимум бронз от Полша, българката спечели и квота за олимпийските игри в Париж следващото лято.

По-рано днес Станимира Петрова завоюва първи медал за българския бокс с бонус олимпийска квота за Париж 2024. 

В кат. До 63,5 кг при мъжете Радослав Росенов загуби с 0:5 четвъртфиналния си двубой с Лаша Гурули (Грузия) и остана без отличие. По-късно днес в битка за медалите на четвъртфинали излизат и другите ни двама боксьори: в кат. 57 кг Хавиер Ибанес срещу арменеца Артур Базеян (Арм) и в кат. +92 кг Йордан Морехон срещу Йонас Язевициус (Лит).

В състезанието на сабя отборно днес българските фехтовачи Иван Мандов, Виктор Филев, Димитър Райкин и Тодор Стойчев отстъпиха в осминафинал с 39:45 пред състава на Украйна, след това в спор за разпределение на местата от 9 до 16 първо победиха Гърция с 45:36, после загубиха от Турция с 34:45, след което надиграха Исландия с 45:34 за 11 позиция в крайното класиране.

В бадминтона сестри Стоеви записаха трета поредна победа в груповата фаза, след като днес прегазиха норвежките Кристенсен/Хонг с 2:0 (21:2, 21:7).