0

Б ългария спечели още един медал в последния ден на олимпийския младежки фестивал в Марибор, Словения. В скока на височина Ирен Саръбоюкова грабна бронза със 180 см, шампионката Ела Обета от Германия и сребърната Валерия Смирнова от Естония преодоляха по 183 см.

Българката скочи от първия опит 170 см, после от втория 174 и 177 см, след това пак от първия опит премина над 180 см и завърши с три неуспеха на 183 см. Веднага след награждаването Ирен бе поздравена по телефона първо от председателя на БОК и световна рекордьорка в нейната дисциплина Стефка Костадинова. В тройния скок нашият представител Зинга Рафаел Барбоса Фирмино се класира десети с 14.00 м, златото бе за Йоанис Гарциос от Гърция с 15.73 м. 

Бронзът на Саръбоюкова е втори медал за България на фестивала в Словения след среброто на Радина Величкова в скока на дължина.


В джудото смесеният ни отбор стартира с победа 4:1 над Естония, но после отстъпи с 3:4 пред грузинците, които се надяваме да ни изтеглят към репежаш след полуфинала им със Словения. 

В спортната гимнастика предстои финал на последния ни участник, по-късно днес Йоан Иванов излиза сред най-добрите 8 на успоредка.