0

В торо и трето място спечелиха българските представители на започналите днес в Полша трети Европейски игри. В отборния лекоатлетически турнир на втора континентална дивизия Иво Балабанов се нареди втори в бягането на 3000 м с препятствия. 26-годишният стаер финишира с най-добро лично постижение за сезона 8:47,69 мин., пред него бе само шампионът Ищван Палковиц от Унгария с 8:43,82 мин.   

В тройния скок европейският шампион за юноши до 18 г. Лъчезар Вълчев се нареди трети с 15.57 м, победител е украинецът Владислав Шепелиев с 16.67 м. 

Пето място записа Евгени Енев в овчарския скок с 5.20 м, преодолени от третия опит. 

С лично постижение за сезона Милица Мирчева се класира 7-а в бягането на 5000 м, резултатът й е 15:47,58 мин. Седмо място и за Иван Иванов на 800 м с личен рекорд 1:49,33 мин.

На 400 м Дева-Мария Драгиева финишира първа в серията си с личен рекорд 53,36 сек., но в другата серия седем атлетки бягаха по-бързо от нея, което й отреди осма позиция в крайното класиране. 

Останалите ни атлети се наредиха извън челните осмици, а днес нямахме представяне в други спортове. След първия ден в атлетическия турнир на втора дивизия България е на 10-о място с 99 т., толкова има и Словакия, която е на девета позиция

Утре на Европейските игри българското участие продължава със стартове в лека атлетика, артистично плуване, падел и кану-каяк. Късно вечерта в Краков ще се състои и официалното откриване, на което ще присъстват президентът на БОК Стефка Костадинова и генералния секретар на БОК Белчо Горанов.