0

Б ританската звезда в колоезденето Марк Кавендиш е изживял кошмарен обир вкъщи заедно със съпругата си Пита и трите им деца, съобщи „Скай спортс“. Четирима бандити, въоръжени с ножове, проникнали в дома му в Есекс, където Кавендиш не възстановявал от контузия с 2 счупени ребра на пистата в Гент, Белгия. Според Sky Sports полицията е получила спешно повикване в 2.35 часа на 27 ноември.

 

„Четирима маскирани и въоръжени мъже нахлуха в къщата ни, докато спяхме“, пише Кавендиш. Те заплашили с нож съпругата и децата му и го нападнали брутално.

Откраднали куфар „Louis Vuitton” и два часовника с голяма стойност за Кавендиш. „По-тежка обаче е загубата на чувството за сигурност, защита, неприкосновеност на личния живот и достойнство в собствения ти дом“, според Кавендиш.

 

36-годишният рекордьор по спечелени етапни победи на Тур дьо Франс добави, че всички в семейството са в шок.

Полицията на Есекс вече пусна видеозаписи от камерите как крадците се измъкват от дома на Кавендиш. Полицейският инспектор Тони Аткин каза: „Това несъмнено бе целенасочен грабеж в дома на прочут британски олимпиец, който по това време се възстановяваше от сериозни наранявания в резултат на катастрофа по време на състезание, което бе широко оповестено. Нашето разследване върви с бързи темпове“.