0

Н осителката на Големия кристален глобус Петра Влъхова от Словакия спечели за трети пореден път нощния слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Загреб (Хърватия).
Въпреки трудните условия и изключително лошото състояние на пистата Влъхова триумфира с време 1:56,99 минута. Тя беше най-бърза в първия манш с 55,99 секунди и даде четвърто време във втория – 1:01,00 минута.
Така Влъхова постигна четвърта победа за сезона (всичките са в слалом) и общо 24-а в кариерата си.

Състезанието се проведе при топло и ветровито време, като пистата беше покрита с листа от околните дървета.

"Съзнанието ми беше само да премина трасето чисто. Много от момичетата имаха проблеми. Целта ми беше да минавам малко по-далеч покрай вратите и да оставя ските да вървят. Беше много трудно при тези условия, трасето е доста сложно тук. Чувствам се уверена, със самочувствие. Разбира се, че е много трудно да спечелиш тук", каза Влъхова след победата.
Тя е първата състезателка, която печели слалома в Загреб за трети пореден път.

Лидерката в генералното класиране за Световната купа по ски алпийски дисциплини Микаела Шифрин се завърна на пистата след COVID-19 и финишира втора с пасив от 50 стотни от секундата.
Трета на 2,11 секунди завърши Катарина Лийнсбергер (Австрия).

В генералното класиране за Световната купа начело остава Микаела Шифрин с 830 точки, следвана от Петра Влъхова със 715 и София Годжа (Италия) с 657 точки.
В подреждането за малката световна купа в слалома води Влъхова с 480 точки, пред Шифрин с 340 и Лийнсбергер с 262 точки.

Световната купа продължава с нощния слалом за мъже утре в Загреб, който за жалост ще мине без най-добрия ни алпиец Алберт Попов.