0

Г олям скандал с волейболистите ни се разрази в Полша, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". Националният отбор е обвинен в извършване на нарушение на местния закон за хазарта.

На екипите на „лъвовете“ присъстваше логото на букмейкъра efbet. Той не е регистриран в Полша и няма право да се рекламира на територията на страната. От портала interplay.pl са уведомили полската федерация за нарушения закон на хазарта.

„Изпратихме писмо до полската федерация и я уведомихме, че българите нямат право да поставят реклама на хазартен оператор върху екипите си. Не последва никаква реакция. Случвало се е след наша намеса да бъдат предприемани мерки. Така например на състезание за електронни спортове един от участниците покри с лепенка рекламните си надписи“, споделя Мачей Акимов от портала.

В същото време полските букмейкъри са възмутени от случилото се. „Случаят е много дразнещ, тъй като мачът на откриването Полша – България беше гледан от милиони, които лесно са можели да се регистрират и да направят залог“, коментира Яцек Якубовски, член на борда на Betcris Polska.

България отпадна още в груповата фаза на световното и трудно може да понесе някакви последствия.