0

А дриан Андреев се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" на клей в Задар (Хърватия) с награден фонд от 74 825 евро.

Българинът направи обрат и победи Енрико Дала Вале от Италия  с 3:6, 6:4, 6:2 за два часа и 40 минути.

За достигането си до полуфиналите Андреев заработи 22 точки за световната ранглиста.

За място на финала българският тенисист ще играе срещу Сандро Коп от Австрия или Тимофей Скатов от Казахстан.

Българката Изабелла Шиникова и нейната сръбска партньорка Елена Милованович се класираха за финала на турнира по тенис на твърда настилка в Монастир, Тунис с награден фонд от 15 000 долара.

В полуфиналите при двойките поставените под номер 2 в схемата Шиникова и Милованович се наложиха с 6:3, 6:4 над полякините Ксения Бандуровска и Олга Голас. 

Мачът продължи само 69 минути, а Шиникова и Милованович не бяха подложени под сериозно напрежение в нито един момент.

И в двата сета българката и сръбкинята успяха да направят ранни пробиви и макар да имаха известни колебания задържаха аванса си.

Съперничниките на двете във финала ще станат ясни по-късно днес след изиграването на втория полуфинал. 

В него на корта излизат номер 1 в схемата Евялина Ласкевич от Беларус и Радка Зелничкова от Словакия срещу италианките Киара Гиели и Лара Пфайфер. 

Продължава отличното представяне на Денислава Глушкова на турнира в Анталия на червени кортове с  награден фонд 15 хиляди долара.
Българката записа осма поредна победа и се класира за полуфиналите на сингъл. Тя се наложи над Екатерина Перелигина (Австрия) с 6:2, 6:2 за 104 минути.

За място на финала Глушкова ще играе срещу втората поставена Анна Сискова (Чехия).

Предната седмица българката спечели титлата на сингъл на друг турнир за жени в Анталия с награден фонд 15 хиляди долара.

В турнира на двойки Глушкова в тандем с Анастасия Гречкинa (Русия), поставани под номер 3, победиха на полуфиналите чехкините Ема Дворачкова и Линда Севчикова с 0:6, 6:2, 10-4. Съперничките им на финала ще станат ясни по-късно днес.

Източник: БТА