0

С ветовният шампион в тежка категория Олександър Усик е потърсил съвети и помощ от братята Кличко преди очертаващия се обединяващ титлите бой с Тайсън Фюри. 

Носителят на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO се срещна с именитите си сънародници, докато преговорите с щаба на Фюри продължават.

46-годишният Владимир и 51-годишният Виталий знаят всичко за тежка категория, защото в един момент държаха всички пояси там.

„Говоря и с двамата. Владимир ме подкрепя със съвети относно спорта и техниката. Виталий също ми дава съвети за живота и спорта“, призна Усик пред „Пари мач“. 

„Слушам ги внимателно и сам решавам какво да използвам. Заедно с тима ми решаваме каква ще е стратегията“.

Виталий сега е кмет на Киев. Той се оттегли през 2013 г. Владимир се боксира до 2017 и спря след поражението от Антъни Джошуа. Две години преди това Тайсън Фюри го победи, а брат му Виталий бе в неговия ъгъл за мача.

„От дълго време чакам мач с Фюри. Още откакто бях в полутежка категория го следя. Той ме обижда често, но аз знам какво да правя на ринга. Ако следя кой какво говори по моя адрес, само ще увелича гнева си. Гнева не помага в бокса, а точно обратното. Аз съм мотивиран за предстоящата битка. Макар някои да не ми дават шансове, това не ме интересува. Аз си върша моята работа“, добави Усик.