0

А дриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в Генуа (Италия) с награден фонд 134 920 долара.

21-годишният българин спаси три мачбола и записа хубава победа над третия поставен и 64-и в световната ранглиста левичар Корентен Муте (Франция) с 3:6, 7:6(6), 6:4. Мачът между двамата продължи малко повече от 3 часа. 

Двубоят започна равностойно, но след 2:2 Муте реализира два пробива в следващите три сервис-гейма на софиянеца и взе първия сет. 

Във втората част Андреев поведе с 4:2 гейма, но допусна да бъде застигнат. При 4:5 той спаси два мачбола на собствен сервис, а при 5:6 - още един, за да вкара сета в тайбрек. В него българинът показа по-здрави нерви и в крайна сметка стигна до успеха с 8:6 точки.
 
Третата част започна с три поредни пробива, след което Муте задържа подаването си и поведе с 3:1. Андреев не се предаде и върна брейка, за да изравни за 4:4. След това той спечели подаването си и проби съперника за крайното 6:4.

С успеха Андреев заработи 3710 долара и 25 точки за световната ранглиста, в която заема 309-ото място. 

На четвъртфиналите той ще срещне представителя на домакините Раул Бранкачо, 181-и в класацията на АТП. Двамата не са играли досега.