0

В централната част на София бяха разлепени плакати на министъра на спорта Радостин Василев, изобразен гол до кръста да демонстрира мускулите си. С големи букви е Sport Кiller (убиец на спорта). На голото му тяло пък с червени букви е написано „Оставка", посочва novsport.com.

Плакатите са разлепени в целия център на столицата, а най-голяма концентрация има около Министерството на младежта и спорта, което Василев оглави от мандата на ИТН в кабинета на Кирил Петков.

Спортният министър предизвиква недоволството не на една и две от федерациите, като още в началото на мандата си успя да се скара с някои от тях, впоследствие, по една или друга причина, доста от федерациите закъсаха без финансиране от министерството.

При Радостин Василев България за първи път в историята си няма да участва в Световното по вдигане на тежести за младежи. Биатлонистите вече месеци наред са без заплати, до средата на април не бяха преведени средства за възнаграждения и в плуването, според президента на федерацията Георги Аврамчев. 

Абсолютен прецедент е и, че 4 месеца спортните федерации са оставени без финансиране, а състезания продължават да отпадат от календара.