0

В торият супергигантски слалом за мъже в Бормио, който трябваше да се проведе днес от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, бе отменен, съобщиха организаторите.

"Поради топлото време в момента и в интерес на сигурността на състезателите, решихме да отменим днешния Супер-Г в Бормио", съобщиха от ФИС в Туитър малко преди старта на надпреварата. Към момента температурата на въздуха във финалната част на трасето е 5-6 градуса Целзий.

Състезанието по програма бе насрочено за края на ноември в Лейк Луис, Канада, но бе пренасрочено за Бормио. Все още няма яснота дали стартът ще се проведе по-късно през сезона.

Другите две състезания в Бормио, спускането във вторник и Супер-Г в сряда, се проведоха по план.

Междувременно паднаха още 2 старта от световната купа заради топло време - гигантският слалом и слаломът за Световната купа при жените, които трябваше да се състоят в словенския център Марибор на 8-и и 9-и януари, са отменени. Обяви го днес Международната федерация по ски (ФИС). Причината е, че в този период метеорологичните прогнози са за много топло време.

"Заради актуалното състояние на пистите и неблагоприятните метеорологични прогнози", се казва в комюникето на ФИС. Интересно е, че двата старта от Световната купа в Марибор са отменени за трета поредна година.

Световната купа продължава другата седмица в Загреб с женски и мъжки слалом, в който ще участват най-добрите български алпийци.