0

„София – световна столица на спорта“, Столична община и „Мачирски спорт“ канят жители и гости на града на Зимен семеен празник тази неделя на Витоша. В местността Офелиите над Златните мостове на 18 февруари за осма поредна година ще се организират няколко развлекателни зимни състезания и активности:

- 11.00 ч. семейна надпревара с шейни
- 11.30 ч. щафетен паралелен слалом за подрастващи
- 12.00 ч. конкурс за направа на снежни фигури
- 12.00 ч. забавни игри, надпревари и викторини с много награди

Записванията за участие ще бъдат на място в деня на Феста от 10.00 ч. до 11.00 ч. на обособен пункт от организаторите. Участието е със собствена ски-екипировка и шейни. Победителите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

Форматът на надпреварата с шейни ще бъде с директни елиминации и ще се определи на място съобразно заявките – спускания за деца с родители или роднини или спускания само за деца. Ще се вземе под внимание видът на съответната шейна.

Регламентът на състезанието със ски е щафетен паралелен слалом с елиминации на отбори, като всеки тим ще се състои и от три деца – при финиширането на първия стартира втория и така до финала на последния техен съотборник. Отборът финиширал пръв от всяко спускане продължава напред към следващите елиминации и така до финала.

Офелиите отново ще станат арена на зимни семейни приключения тази неделя.

 Офелиите отново ще станат арена на зимни семейни приключения тази неделя.
sofia2018.bg

По време на спортния празник ски и борд учители ще направят демонстрации и ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини с награди и лакомства. На голямата поляна ще се организират весели игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-красива украса на шейна, за "снежна визия", за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни състезания с много награди и др. За това ще спомогнат  професионални аниматори и диджей, които ще се грижат за прекрасното настроение и многото усмивки по детските лица.

Офелиите отново ще станат арена на зимни семейни приключения тази неделя.

 Офелиите отново ще станат арена на зимни семейни приключения тази неделя.
sofia2018.bg

Зимен семеен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставя природата, допълнени с удоволствието от игрите на сняг. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления.

Стягайте шейните, ските и екипите за атрактивното снежно шоу Зимен семеен празник 2024 – тази неделя, 18 февруари, след 11.00 ч. в местността Офелиите на Витоша.