0

Н ационалът на България за Купа "Дейвис" и член на Управителния съвет на БФ Тенис Димитър Кузманов реагира емоционално на отказа на страната ни да приеме домакинството на престижен тенис турнир АТР 250 в „Арена София“ от 4 до 11 ноември.

Той обаче бе отказан заради планираното в „Арена София“ броене на бюлетините от втория кръг на местните избори, който е на 5-ти ноември. 

“Няма такава държава! Не знам какво да напиша и не знам какво да кажа. Разочарование, срам и гняв заемат еднакъв връх в съзнанието ми”, изригна във Фейсбук Кузманов.

„Мисля, че това, което се случи през последните два дни, е прецедент в спорта. Като член на УС на БФТенис искам да кажа, че федерацията направи всичко възможно това събитие да се проведе.
Изпуснахме невероятна възможност предоставена ни от АТП, изпуснахме една от най-важните възможности за реклама на държавата по света (над 800-милионна телевизионна аудитория), изпуснахме бъдещи инвеститори в страната, но най-важното изпуснахме възможността спортът в България да се развива. 

Седя и си мисля, какво щеше да стане ако въпросните бюлетини се брояха в "Асикс Арена" (бившата зала „Фестивална“), НДК или зала "Универсиада"?", написа Кузманов в профила си във Фейсбук.

От БФТенис спечелиха правото да организират надпреварата, която трябваше да се състои в Тел Авив, но беше отменена заради войната, отприщена в Израел с атака на палестинската организация Хамас.