0

Ч етвъртфиналистът от "Уимбълдън" Ник Кириос трябва да се яви пред съда в Австралия следващия месец, разкри неговият адвокат.

Юристът уточни, че "точният характер на обвиненията нито е сигурен, нито е потвърден от прокуратурата или от 27-годишния професионален тенисист".

Полицията в Канбера, Австралия, където Кириос е израснал и живее, направи следното изявление: "Полицията може да потвърди, че 27-годишен мъж от Уотсън е планирано да се изправи пред магистратския съд във връзка с обвинение за нападение след инцидент през декември 2021 година".

Лице, признато за виновно за такова престъпление, може да получи присъда до две години затвор.

Кириос тренира във във вторник, а организаторите на "Уимбълдън" потвърдиха, че той трябва да изиграе мача си срещу Кристиан Гарин от Чили днес.

"Въпреки че г-н Кириос се ангажира да отговори на всички обвинения, след като бъдат изяснени, приемането на въпроса на сериозно не гарантира никакво неправилно тълкуване на процеса, който г-н Кириос трябва да следва", пише адвокат Пиер Йоханесен в изявление, изпратено до медиите.

Той добави, че "обвиненията не се считат за факт" от съда и Кириос не се "счита за обвинен" в престъпление до първото явяване в съда.

"Бяхме информирани за съдебни процедури, с участието на Ник Кириос в Австралия, и тъй като те продължават, не сме в състояние да направим коментар. Ние поддържаме връзка с екипа на Ник и той трябнва да изиграе своя четвъртфинален мач", каза говорител на "Уимбълдън".

Говорител на полицията в Канбера каза пред Асошиейтед прес, че не са планирани допълнителни изявления и че всяка информация по случая вероятно няма да бъде оповестена публично до съдебната дата на 2 август.

Говорител на АТП заяви, че в Асоциацията са наясно с австралийския случай, включващ Ник Кириос, но "тъй като съдебното производство е в ход, би било неуместно да се коментира повече в момента".